2014-04-02

Cityäventyr, Hagaparken

Jag har ganska nyligen bytt jobb, och med det flyttat från Kungsholmen till Vanadisplan på dagtid. På Kungsholmen älskade jag att springa på sydvästra delen, på klipporna nedåt vattnet till - så långt från Vanadisplan man kan komma på Kungsholmen helt enkelt... På nya jobbet har jag istället vänt mig till Hagaparken, som bara är några hundra meter bort nu.

Hagaparken är en stor park strax norr om centrala Stockholm. Det finns ett stort nät av grusvägar för den som vill springa som vanligt folk, t.ex kan man springa "Brunnsviken runt" på ungefär 12 km, men utöver det har jag också upptäckt att det även finns en hel del stigar att springa på, åtminstone i västra delen närmast motorvägen som är den jag utforskat mest hittills.

Bäst av allt med Hagaparken måste ju dock ändå vara Hagatoppen, den stora kullen i det nordvästra hörnet. Enligt min Garmin 910xt så är det nästan 50 höjdmeter från parkeringen vid kullens södra fot upp till toppen, och nästan 70 höjdmeter från toppen ner till Frösundavik på andra sidan. Här kommer jag hänga många luncher framöver inför Sweden Sky Race 24!

Dagens tur gick längs stigarna på parkens västra sida fram till Hagatoppen, sen upp från parkeringen till toppen, ner på andra sidan, upp igen via downhillbanan på nordvästra sidan och sen ner mot Fjärilshuset och tillbaka till kontoret. Ungefär 7 km och 174 höjdmeter fick jag ihop. Nästa gång ska testa ytterligare vägar upp och ner på toppen, och förhoppningsvis flera gånger! Idag hade jag tyvärr lite knappt om tid med bara en timme mellan två möten...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar