2014-01-05

Familjetur till Ekebyhovsbacken

I förrgår fick jag ett par Inov-8 Mudclaw 300 av mig själv på min födelsedag! Jag har vid upprepade tillfällen haft problem med fästet i mina Inov-8 Trailroc 255 nu under hösten då dobbarna på dom är ganska små. Passar sig bäst på torra stigar helt enkelt, inte i de vattensjuka och leriga underlag som varit vardag senaste månaderna...

När jag såg att Orienteringsspecialisten sålde ut Mudclaw och det fanns ett par kvar i min storlek, och dessutom på min födelsedag, slog jag till! För att prestandatesta dom ordentligt tog jag med hela familjen till Ekebyhovsbacken igår. Då fick ju frugan testa sina Saucony Xodus 4.0 GTX och storkillen testa sina Inov-8 X-talon 160 också! Lillkillen fick låna ett par av storkillens urvuxna fotbollsskor med dobb som nästan passade honom nu.


När vi satte oss i bilen upptäckte vi att det regnade, och ju närmare backen vi kom desto mer tilltog regnet. För att öka chanserna till att hela familjen skulle tycka att det här var en kul aktivitet så frågade jag om vi skulle avbryta och göra ett nytt försök imorgon, vilket både jag och killarna tyckte lät bra. Frugan lät sig dock inte stoppas utan sa något i stil med "nej, nu är vi ombytta och här, nu kör vi!". Så det gjorde vi!

Och som vi gjorde det! På förhand hade vi sagt att jag skulle ta åtta vändor, frugan sex, storkillen fem och lillkillen två. Med tanke på regnet frågade vi storkillen om han stod fast vid sina fem men han ville sänka det till tre nu - en mer än hans tidigare rekord. Övriga körde på efter initiala planen.

Jag stack iväg först för att lämna en vattenflaska på toppen, lillkillen satte av efter mig medan övriga två redde ut lite teknikstrul. Snart var dock dom också på väg, och på min väg ner mötte jag alla tre i samlad trupp. Regnet gav med sig och vi for upp och ner i backen hela familjen. Lillkillen blev först klar med sitt mål, när han och storkillen gemensamt kom upp efter två vändor. Vid det laget hade jag tagit fyra och frugan tre.

Det fick fart på storkillen som snart nog var uppe efter din tredje vända och därmed blev den andre som klarade av sitt mål. Jag och frugan hade dock två vändor var kvar så jag föreslog att han kunde ta en vända till medan han väntade, vilket han nappade på. Lillkillen hade också börjat ta sig ner när jag mötte honom mitt i backen, så jag frågade om han sett Globen från toppen. Det hade han inte så jag föreslog att han skulle gå upp igen och titta noga på utsikten. Så han satte av uppåt igen!

När jag, på väg upp näst sista gången, mötte frugan, som var på väg ner från sin näst sista runda, föreslog jag att vi skulle äta vår matsäck på toppen nu ändå, eftersom regnet upphört. Eftersom hon låg lite före mig föreslog jag att hon då kunde hämta ryggan i bilen så skulle jag ta upp den för backen när jag kom ner, och så kunde vi ta sista vändan ihop.

När jag kom upp till toppen så meddelade jag detta till grabbarna, att dom kunde vänta där så skulle jag snart komma upp med fika. Sen satte jag fart ned igen, men då kom storkillen på att han ville följa med. Jag frågade om han verkligen orkade det, och han verkade säker på sin sak. Så han hängde med ner, och sen tävlade vi upp! Frugan tog ryggan själv och kom lite på efterkälken men mellan mig och storkillen var det riktigt jämnt hela vägen, och vi kom upp sida vid sida! Vilken fighter han är!

Lillkillen (2,5), jag (8) och Storkillen (5)
Efter att ha pustat lite och väntat in frugan så blev det sen lite fika. Kaffe och ostbågar till oss vuxna och festis och fikabröd till grabbarna. Sen packade vi ihop och bestämde oss för att ta den snöiga pisten på vägen ner. Baktanken var att dom skulle gegga av sig en hel del lera om dom fick leka lite i snön.

Det var riktigt kul att springa i snön på väg ner, åtminstone där den inte hade blivit stenhård och isig! Sprang lite upp och ner och mycket i sidled för att springa så mycket som möjligt. Glömde dock att starta klockan efter fikapausen, men roligt var det i alla fall!

Snö!!!
Det blev verkligen en kanondag! Väldigt glad över att frugan stod på sig när vi andra ville åka hem på grund av regnet. Skorna levererade för både mig och storkillen, frugan var dock inte helt nöjd med hur hennes klarade av denna typ av utmaning. Inte helt oväntat dock, dom är ju lite mer allround än våra mer extrema offroad-skor. Lite mer som mina Trailroc... Och alla klarade sina ursprungliga mål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar