2015-03-22

#1milvartredjetimme 9.0

Igår var det dags för eventet #1milvartredjetimme igen, det återkommande event som Pace on Earth anordnar med jämna mellanrum. Senast jag var med var ganska precis ett år sen, i #1milvartredjetimme 6.0. Namnet på evenemanget säger väl ganska precis vad det är. Man springer en mil var tredje timme. Man startar vid midnatt och springer sen nästa mil klockan tre osv.

Tidigare när jag varit med har jag börjat med intervall tre eller fem då jag inte tyckt det varit värt att förstöra sömncykeln helt och hållet. Den här gången var jag dock sugen på att prova att vara med från början! Fredagskvällen la jag fram två ombyten med löparkläder och gick sen och la mig vid nio - väckarklockan på 23:45.

Klädhög med två ombyten
Det blev dock problem redan från start - väckarklockan ringde inte! Jag vaknade till ungefär kvart över tolv och tittade på klockan, och fick bråttom på med springkläderna. Vid 00:30 var jag iväg på första intervallen, till vilket jag valde en lågpulsvända i elljusspåret som mjukstart. Tyvärr var dock ljuset släckt den här natten av någon anledning, vet inte om kommunen bestämt sig för att spara pengar genom att släcka det mellan midnatt och något eller vad det berodde på. Mörkt var det hur som helst, men som tur var hade jag pannlampa på mig för att ta mig dit så den fick vara på hela rundan istället.

Ute på #intervall1, elljusspåret släckt. Fotspåren är från första två varven. =)
Sen hem och försöka sova, ställde klockan på 2:50 och försäkrade mig om att det stod att "Ringer om 1:23" eller vad det nu var exakt. Hur som helst ringde inte klockan den här gången heller, men jag hade inte heller kunnat somna ordentligt utan märkte vid 3:10 att klockan inte ringt. Skumt, tyckte jag! Den såg dock ut att ringa, den bara gjorde inget ljud ifrån sig... Nåja, än en gång lite sen iväg men det gjorde väl inte så mycket. Temat i tävlingen på andra intervallen var "Varde ljus", då detta är den mörkaste av de åtta intervallerna. Jag styrde stegen mot Färingsös konstgjorda sol som alltid lyser, växthusen på Swegro. Tog ett par bilder på vägen dit och ett par bilder när jag var framme som jag gjorde ett kollage av. Ganska fint va?

Varde ljus, den här bilden vann faktiskt tävlingen på #intervall2 till slut!
Sen hem och försöka sova. Provade att starta om telefonen innan jag satte alarmet på 5:50. Hade dock dessvärre ingen lycka med somnandet den här gången heller och låg och tänkte att det här kommer bli en dålig dag - springa, ligga, springa, ligga, etc och inte kunna ha någon vettig sysselsättning mellan intervallerna. Bestämde mig därför för att hoppa över trean, tog av mig springkläderna och ställde om klockan till 8:45 istället. Sen sov jag som en gris! Vaknade 8:40 av att frun satte på något ljud på sin telefon precis bredvid mig. Hon gick strax upp och skulle göra kaffe och jag låg kvar för att vänta på om min telefon skulle ringa den här gången. Men nej. Nu tittade jag närmare på larmet jag skapat och såg snart att jag hade satt ljudnivån till noll på något sätt. Vilken otroligt dum funktion att ens kunna göra!

Nåja, nu var problemet åtgärdat och jag gick upp och drack kaffet, och passade även på att ta lite filmjölk med müsli. Smuttade på en påtår och smälte maten lite extra och kom iväg en halvtimme sent den här gången också. Jag var åtminstone konsekvent! Den här gången var solen uppe och jag tog en runda längs landsvägen och njöt av sol och öppna landskap. Temat var "Seen on my run". Jag tog en bild på en fin vintervy (dagen innan var det barmark förövrigt!) men tänkte att det lär jag ju inte vara ensam om... Istället tänkte jag om, och tänkte att det som gladde mig mest under den här intervallen var att familjen äntligen var vakna och hjälpte mig att komma iväg, och bestämde istället att ta en bild på dom när jag kom hem.

Vacker vintervy
Ännu vackrare familj!
Efter den här turen behövdes ingen vila, det kändes väldigt bra att ha hoppat över trean. Istället kunde jag lägga upp mina rundor på datorn, umgås med familjen en stund och dricka lite mer kaffe. Vi pratade om lunch och bestämde att dom skulle gå och handla när jag stack iväg på nästa intervall. Intervallen bestämde jag mig för att ta på stigar i skogen, nu när det blivit ljust och jag kände mig hyfsat pigg. Temat var "lunchtallrik", så jag lämnade telefonen hemma och tog inga bilder.

Det var dock inte helt enkelt att springa på stigarna med den nyfallna snön överallt. Sprang vilse ett par gånger och snittfarten blev inget vidare. Inget flow heller. Det var ett par kortare bitar där jag njöt, men tyvärr var känslan efter inget vidare. Kändes tungt och trist. Hade börjat göra lite ont på olika ställen också på slutet; vänstra foten, båda vaderna, höften på höger sida, vänster axel... På slutet var tankarna mest att det här får bli sista för idag. Väl hemma stod maten på bordet och efter det ligga på soffan och sippa kaffe. Berättade för frun att jag funderade på att nöja mig, men hon var vänlig nog att peppa ut mig igen.

Den här gången hade jag redan under föregående intervall kommit på att jag skulle ta ett varv runt vandringsleden kring Svartsjöviken. Det kändes mycket bättre nu! Bra flow i löpningen, fin stig, ingen risk att springa vilse... Jag såg blåsippor som brottades mot snön, jag skrämde upp en massa gäss som kommit tillbaka från södern, solen sken och livet lekte!

Blåsippan ute i backarna står...
Fantastisk löpning!
Ett par av gässen, dom modiga som tordes sitta kvar, kan skymtas mitt i bilden
Efter den här turen kändes dock vaderna stenhårda och jag stapplade runt i hemmet i väntan på nästa. Jag ligger lite efter när det gäller långpassen i år och det kändes. Jag beslutade mig därför för att lägga ner här. Att sluta med en härlig känsla i kroppen, samtidigt som man lyssnar på densamma. Så fick det bli!

Stort tack för den här gången, till både arrangörerna och kroppen, och nästa gång blir det kanske ännu fler intervaller!

Relaterade länkar:

3 kommentarer:

  1. Kul! Blir sugen på att testa två mil under en dag med lite vila emellan! Ska ju springa halvmaran utan att vara så där övertränad, så det här är nog en bra grej!

    SvaraRadera
  2. Hur skaffade du en egen domän?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skaffade min via binero.se, sen finns bra beskrivning på blogger hur man kopplar på en egen domän till sin blogger-blogg.

      Radera